Isbrytare

Den här boken börjar med att August en mörk iskall januarinatt väcks av att det brinner i hans sjöbod. Det visar sig att grannen Axels sjöbod också brunnit och när Axel inte svarar när grannarna knackar på så börjar de undra. Vart har den 85 år gamle mannen försvunnit? Kan det finnas någon ledtråd i den låda som han lämnat till Augusts secondhand?

Kriminalinspektören Maria Martinsson sliter med utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker…  Jag tycker att det är en bra och ”trevlig” deckare med lite romantik, små samhällen på kusten, en bokcirkel som samlar bygden och en polisstation i form av en husvagn på torget. Visst är det både mord och annan dramatik som allt cirklar kring men där är också en grupp människor som man får lära känna. August har lämnat stressen i Stockholm och bestämt sig för att ta det lugnare, det han blir varse är att mitt i den här idyllen finns det hemligheter som befolkningen ogärna talar om. Polisen Maria har lämnat sin våldsamme man och kanske vågar tro på att det finns kärlek och en fin framtid. Tillsammans trevar de sig fram i relationen som stärks av att de också engagerar sig i fallet.               

Kristina Ohlsson är tillbaka med sin andra Strindbergdeckare. En serie som utspelar sig på Hovenäset på Västkusten och handlar om antikvitetshandlare August Strindberg och polisen Maria.

Taggar:

Tipsat av: Lena Kvicker Svensson den 4 augusti 2022