Sommarlov på bibblan!

Äntligen sommarlov! Kom till oss, delta i våra tävlingar, låna leksaker till dina sommaraktiviteter och låna räddningsväst till dina sjöaktiviteter! Vi har böcker både för soliga dagar som regniga dagar. Vi har filmer och ljudböcker och faktaböcker om allt (nästan i alla fall!). Och du vet väl att vi har gratis toaletter!

Sommarlovsboken

För dig som är 6-19 år. Läs minst tre böcker under sommarlovet och tävla om presentkort, böcker och andra fina priser. Hämta blankett på Ludvika bibliotek, Grängesbergs bibliotek, Nyhammars bibliotek, Fredriksbergs bibliotek eller ladda ner här nedanför. Lämna in blanketten på ditt bibliotek i Ludvika kommun senast 19 augusti så är du med i utlottningen! Lycka till och trevlig läsning!

 

Sommarlovsleksaker

Under sommarlovet kan du låna leksaker till dina sommaraktiviteter på Biblioteken i Ludvika. Vi har basketbollar, volleybollar, fotbollar, boule, kubb, badmintonset, tennisset och minidiscgolf. Alla bibliotek har inte allt men alla har något och vi kan skicka emellan. Lånetid 1 vecka, ta med ditt lånekort.

 

Räddningsvästar

Under sommaren kan du låna räddningsvästar till dina sjöaktiviteter. Finns från 15 kg och uppåt på Grängesbergs bibliotek, Nyhammars bibliotek och Fredriksbergs bibliotek. Lånetid 1 vecka.

 

Popup-bibliotek

Vid fint väder kan det hända att bibblan dyker upp där du är! På stranden, i lekparken, vid fritidsgården, på fotbollsplan… Håll utkik! Kanske ses vi?   

 

Våra bibliotek

I Ludvika kommun finns fyra bibliotek. Ludvika bibliotek ligger i gallerian på stan. Grängesbergs bibliotek ligger i stationshuset. Nyhammars bibliotek ligger i brandstationen och Fredriksbergs bibliotek ligger bakom pizzerian. Kika in och säg hej eller låna en bok! Vem vet kanske hinner du besöka oss allihop under ditt sommarlov! Tänk på att vi har lite ändrade öppettider under sommaren. Kika gärna på vår hemsida för adresser och öppettider.