Fri från skulden

Prästen Samuel Williams privatliv är i gungning. Han och särbon Marit väntar barn samtidigt som han inte kan sluta tänka på en viss polis vid namn Maja-Sofia Rantatalo, som han träffade i samband med den mordutredning han hastigt och lustigt blev indragen i när han anlände till sin nya tjänst i Klockarvik i Dalarna några månader tidigare.

På jobbfronten är det dock betydligt lugnare, så Samuel bestämmer sig för att ta ledigt och åka till ett kloster i närheten på en helgretreat för att få ordning på alla tankar och känslor. Men precis när han börjat vänja sig vid tystnaden och rutinerna och bestämt sig för hur han ska staka ut framtiden får han veta att en kvinna i Klockarvik dött och att en annan blivit allvarligt sjuk. När den döda visar sig ha blivit mördad riktas misstankarna mot just klostret, eftersom både den döda och den sjuka haft täta kontakter med systrarna där. Nu blir det upp till Samuel att ta reda på om klostret kan vara inblandat.

Fri från skulden är bok nummer två i hennes nya cosy crime-serie om den ofrivillige deckarprästen Samuel Williams i det fiktiva samhället Klockarvik i Dalarna.

Jag gillar böckerna om Samuel Williams även om den här puttrar på i ett lite väl lugnt tempo till en början. Det blir bättre mot slutet. Jag gillar även hur Marianne Cederwall lyckas hålla romantiken på en lagom spännande nivå och de olika personligheter alla inblandade har.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Kvicker Svensson den 4 augusti 2022